En oväntad löpare

Den brittiske komikern Eddie Izzard är en man med många talanger och förutom sitt geni, sitt skådespelande, sina språkkunskaper och bitande humor är han också en enveten löpare. För att hedra Nelson Mandela, som satt i fängelse i 27 år, bestämde han sig för att springa 27 maratonlopp på 27 dagar och det var precis vad han gjorde!

Efter ett misslyckat försök år 2012, där han var tvungen att bryta efter “bara” fyra lopp har den berömde komikern nu lyckats med sin bedrift. Tanken var redan från början att hylla den sydafrikanske frihetskämpen men också att samla in pengar för välgörenhetsorganisationen Sport Relief, som bland annat stöder människor i Afrika som lider av malaria och andra hälsoproblem liksom personer med psykisk ohälsa. Izzard lyckades inte bara springa, och ibland gå, sina utlovade maratonlopp utan fick ihop en hel miljon pund på kuppen vilket fick honom att nästan gråta av glädje.

Att springa för en så värdig sak är ingen liten bedrift och enligt Izzard var det den absolut största utmaningen han någonsin företagit sig. Och känner vi Eddie väl så kommer han att överraska oss många gånger i framtiden igen!

Leave a Reply

vogue