Lustiga lopp

Att springa ett lopp är ett kul och motiverande sätt att hålla igång sin träning och även om man inte är i form att springa ett regelrätt maraton så finns det massor av andra löptävlingar i Sverige och den övriga världen. Det

finns tävlingar för unga och gamla i alla möjliga miljöer och sammanhang och många gånger finns det olika varianter av samma lopp som anpassats efter huruvida man är ett stenhårt proffs eller en glad amatör.

Om man är mer intresserad av att genomföra ett lopp för sin egen tillfredsställelse än att prestera rekordresultat så kan man delta i ett så kallat Fun Run, det vill säga ett roligt eller lustigt lopp. Här kan det handla om att springa för en viss välgörenhet, att ta sig över en extra vacker eller kul miljö, eller ha på sig en knäpp utstyrsel under loppets gång.

Ett av världens kändaste lopp i den här kategorin är la Cursa El Corte Inglés som årligen går av stapeln i Barcelona och som har blivit så framgångsrikt att uppemot 55 000 personer deltar nu för tiden, antingen som löpare, volontärer eller hejaklackar. Loppet är helt gratis att delta i och det går ut på att samla in pengar och ge stöd åt barn med cancer och deras anhöriga. Sträckan ligger på strax över 10 km och alla åldrar och människotyper är välkomna.

Gillar man zombier och vampyrer kan man ta sig till Washington i USA där man varje Halloween organiserar “Monster Dash”, ett lopp vars enda krav är att man är utklädd till en monster. Man kan välja mellan att springa 5 eller 10 km och priserna är allt från medaljer, gratis öl eller blodiga hoodies.

Leave a Reply

vogue