Ta till tekniken

Vi lever i ett modernt och högteknologiskt samhälle och det är något man verkligen kan dra nytta av när det kommer till löpträning. Saker som musik, appar och trådlösa hörlurar är alla fantastiska medhjälpare till att man skall hålla både farten och motivationen uppe och genom pulsklockor och datorer kan man hålla bra koll på saker som fart, steg, puls och kaloriförbränning.

När det kommer till just löpning så är det ofta motivationen och tålamodet som brister, och har man inte möjlighet att variera sina rundor så är det en vanlig orsak till en känsla av tristess och upprepande. Med rätt teknologi kan detta dock avhjälpas och man kan se fram emot härliga pass som inte alls känns utdragna.

Musik

Alla människor gillar musik och idag är det extremt enkelt att streama

sina favoritlåtar medan man ger järnet i löpspåret. Skapa gärna egna spellistor och variera musikstilar hejvilt. Att ständigt byta och uppdatera låtvalet är ett fantastiskt sätt att motverka tristessen och snart kommer det att kännas som en lyx att kunna lyssna på de artister man gillar på ett ostört vis.

Böcker

Även ljudböcker kan avnjutas medan man springer och det kan vara ett sätt att få tid till alla de där böckerna man så gärna vill läsa men aldrig tycks hinna med. Spring till deckare, faktaböcker eller romantiska romaner och gör loppet till en litterär upplevelse.

Appar

Det finns massor av bra appar för löpare som både fungerar som personliga tränare och har ett högt underhållningsvärde. Här kan man också få tips om olika övningar att komplettera sina löpning med och det brukar finnas schemalagda program för hur man bäst skall komma upp i ett visst avstånd eller en viss hastighet. En kul app är Zombies, Run! där man får olika uppdrag att springa i en zombieinfesterad värld, samtidigt som man följer en berättelse och kan läsa av sina resultat.

Pulsklockor och träningsarmband

Genom att bära en pulsklocka eller ett träningsarmband kan man få en extra kick i motivationen genom att ha järnkoll på hur många steg man tagit, hur snabbt man sprungit och hur mycket man förbränt. Man kan se det både som en personlig tränare och motiverare men också som en effektiv träningsdagbok där man kan följa sina framsteg. All träning kräver att man hela tiden ökar på sin prestation lite grann för att kroppen inte skall vänja sig för mycket, och genom att kunna hålla logg blir detta lätt som en plätt.

Leave a Reply

vogue